Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe z ryżem
Ryż ugotowac wg przepisu na opakowaniu.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków I PODSMAŻYĆ.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków I PODSMAŻYĆ.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.