zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Żołądki drobiowe z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolejne pyszne danie z żołądków drobiowych.......

Żołądki drobiowe z ryżem

Składniki:

Żołądki drobiowe z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe z ryżem
Ryż ugotowac wg przepisu na opakowaniu.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków I PODSMAŻYĆ.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.