Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Żołądki śmietanowo-pieczarkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo dobre z makaronem...

Żołądki śmietanowo-pieczarkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żołądki śmietanowo-pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Żołądki śmietanowo-pieczarkowe
Żołądki czyszczę, myję i kroję w zależności od wielkości na 2 lub 3 części. Osuszam w papierowym ręczniku, solę lub posypuję przyprawą warzywną. Obtaczam w mące. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam pokrojoną w piórka cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Chwilę smażę do zeszklenia sie cebuli. Wkładam żołądki i obsmażam je na rumiano. Podlewam 2 szklankami wody i duszę ok 40 min. Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki, dodaję do żołądków i duszę do miękkości żołądków. Doprawiam podanymi przyprawami i dodaję śmietankę. Zostawiam na gazie jeszcze kilka minut.
Żołądki śmietanowo-pieczarkowe
Umyte i pokrojone żołądki obsmażam na patelni
Żołądki śmietanowo-pieczarkowe
Do żołądków dodaję pokrojone pieczarki