klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Żołądki w ogórkach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To danie bardzo sycące i smaczne. Najlepsze na obiad lub jako przystawka. Podawać z pieczywem. Zapewniam że nie odmówi nikt bo tak smakuje.

Żołądki w ogórkach

Składniki:

Żołądki w ogórkach

 

  • średni słoik ogórków konserwowych
  • mały słoik pieczarek marynowanych
  • 2 słoiki kremu chrzanowego
  • 1 kg żołądków drobiowych
  • pieprz
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Żołądki w ogórkach
- Żołądki myjemy i gotujemy ok. godziny z odrobiną vegety. Pozostawiamy na noc w wywarze. Kroimy w plasterki.
- Sos: ogórki i pieczarki starannie osączamy i drobno kroimy. Mieszamy z kremem chrzanowym. Doprawiamy pieprzem.
- Sosem polewamy żołądki i dokładnie mieszamy. Podajemy na zimno.