katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Żołądki w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żołądki ,pieczarki ,marchewka.

Żołądki w pieczarkach

Składniki:

Żołądki w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Żołądki w pieczarkach
Żołądki myjemy, obsmażamy na oleju, podlewamy wodą i dusimy ok. 20 minut. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Marchew obieramy, myjemy,kroimy i dodajemy do żołądków. Solimy. Na drugiej patelni lekko przesmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i razem wszystko przesmażamy. Dodajemy do żołądków, podlewamy wodą i dusimy do miękkości żołądków. Obsypujemy mąką i energicznie mieszamy by powstał sos. Jeśli trzeba podlewamy wodą. Doprawiamy do smaku.