Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Żółte ogórki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

warto zrobić, bo są naprawdę pyszne

Żółte ogórki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żółte ogórki

 

Sposób przygotowania:

Żółte ogórki
Duże ogórki najlepiej się nadają do marynowania.Ogórki umyć, obrać, wydrążyć środek i pokroić wzdłuż. Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i ogórki. ZALEWA Woda, ocet, cukier, kurkuma, sól . Zagotować zalewę. Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować.
Żółte ogórki
Ogórki zostałe ułożone w słojach, zalane zalewą i pasteryzowane
Żółte ogórki
Przepyszne ogórki w zalewie z przyprawą, gotowe do spożycia

Tagi:

ogórki