Sposób przygotowania:
Żółty serek
Gotujemy mleko.Wkruszamy do niego biały ser i gotujemy póki ser nie zrobi się gumiasty (Można wykorzystać zgumowany ser z wyrobu twarożku).Podobnie jak z twarożkiem odcedzamy naszą maź w tetrze lub na bardzo gęstym sitku.Miksujemy razem margarynę,sól,jajko i ocet.Wrzucamy ser.Miksujemy dosyć długo na jednolitą maź.Możemy użyć blendera-on lepiej poradzi sobie z grudkami sera.Jednolitą aksamitna maź wkładamy do garnka i podgrzewamy-powoli aż do wrzenia.Kiedy zawrze wsypujemy sodę i mieszając mikserem gotujemy jeszcze 20 sekund.Przelewamy szybko do formy-np miski i odstawiamy do wystygnięcia.Kiedy wystygnie wkładamy do lodówki na 12 godzin.Po tym czasie jest gotowy do krojenia.Smacznego!
dynia33c
DZIĘKUJĘ CI BARDZO ZA TEN PRZEPIS.