Sposób przygotowania:
Zraziki cielęce w sosie cytrynowym
Suszone pomidory zalać wrzącą wodą, moczyć 20minut. Odcedzić, posiekać, wymieszać z kaparami, przyprawić solą i pieprzem. Mięso umyć, osuszyć, doprawić solą, pieprzem i oregano, posmarować masą pomidorową. Kotlety zwinąć i związać nicią. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Cebule oczyścić, umyć, posiekać. Selera obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cytrynę sparzyć, umyć, pokroić w plastry. W brytfannie rozgrzać olej, zrumienić zrazy. Dodać cebulę i selera, przesmażyć, wymieszać z przecierem pomidorowym. Chwilę gotować, wlać wino i bulion, zagotować. Dodać cytrynę, wstawić do piekarnika i dusić 70minut. Gotowe zrazy i plastry cytryny wyjąć z brytfanny, odstawić do ciepłego piekarnika. Sos przetrzeć przez sito, podgrzać. Doprawić solą i pieprzem. Zrazy wyłożyć na półmisek, polać sosem i udekorować cytryną.