Sposób przygotowania:
Zraziki cielęce wyborne
Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki umyć, pokroić
i usmażyć na oleju na patelni. Następnie bułkę i pieczarki
połączyć razem, dodać drobno pokrojoną pietruszkę, sól i pieprz. Mięso pokroić w poprzek włókien na 8 plastrów i rozbić na duże prostokątne płaty. Każdy plaster posmarować farszem, złożyć jak krokiet, owinąć plastrem słoniny i przewiązać nitką na krzyż. Zraziki obsmażyć na oliwie na złoty kolor, przełożyć do rondla podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu około
40 minut. Przed podaniem zdjąć nitkę i słoninę.
Podawać z kopytkami lub ziemniakami.
i usmażyć na oleju na patelni. Następnie bułkę i pieczarki
połączyć razem, dodać drobno pokrojoną pietruszkę, sól i pieprz. Mięso pokroić w poprzek włókien na 8 plastrów i rozbić na duże prostokątne płaty. Każdy plaster posmarować farszem, złożyć jak krokiet, owinąć plastrem słoniny i przewiązać nitką na krzyż. Zraziki obsmażyć na oliwie na złoty kolor, przełożyć do rondla podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu około
40 minut. Przed podaniem zdjąć nitkę i słoninę.
Podawać z kopytkami lub ziemniakami.