Zraziki duszone Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na zraziki nadziewane duszone.

Zraziki duszone Asus

Składniki:

Zraziki duszone Asus

 

  • 50 dag. wołowiny bez kości
  • 1 puszka filetów anchois
  • 6 dag. masła
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 1 łyżka wina białego wytrawnego
  • Sól oraz pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zraziki duszone Asus
Mięso pokroić na 6 plasterków, następnie delikatnie zbić tłuczkiem. Obraną i opłukaną cebulę posiekać na drobno i w wymieszać z jedną łyżeczką posiekanej natki pietruszki. Filety posiekać na bardzo drobno i wymieszać je z cebulą oraz pietruszką, doprawić pieprzem i odrobiną soli do smaku. Przygotowaną pastą posmarować każdy plasterek mięsa, zwinąć , związać nicią, Przygotowane mięso zrumienić na maśle ze wszystkich stron. Na koniec przełożyć do rondelka, skropić winem i dusić pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie polać delikatnie winem i dusić jeszcze na małym ogniu przez około 15 minut.