Sposób przygotowania:
Zraziki z mielonego w grzybowym sosie
Cebulę pokroić w kostkę. Połowę cebuli dodać do mięsa (użyłam zmielonej szynki). Dodać też do niego jajko, przyprawę w płynie, pieprz i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część mocno spłaszczyć, na każdej ułożyć po plasterku wędzonki, po kawałku sera i papryki. Uformować podłużne kotleciki, zrumienić je z każdej strony na oleju. Mięso zdjąć z patelni. Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklić resztę cebuli. Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli, usmażyć. Jak płyn z grzybów odparuje, doprawić je solą i pieprzem. Do grzybów włożyć zrumienione mięso i wlać 1,5 szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Mąkę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu.