Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zraziki z pieczarkowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo apetyczne zraziki z pieczarkowym nadzieniem

Zraziki z pieczarkowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zraziki z pieczarkowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Zraziki z pieczarkowym nadzieniem
Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Smażymy około 15 minut, na niewielkim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na grubsze plastry. Rozbijamy mięso tłuczkiem. Na brzeg mięsa nakładamy porcję farszu. Zwijamy zraziki. Spinamy wykałaczkami. Przygotowane zrazy układamy w garnku, lekko podsmażamy na tłuszczu. Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Wsypujemy paprykę oraz kucharek, dodajemy grzyby suszone (gdy zostanie nam farszu, również go dodajemy). Przykrywamy i dusimy do miękkości. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do sosu z mięsem. Chwilę jeszcze dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem
Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Smażymy około 15 minut, na niewielkim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na grubsze plastry. Rozbijamy mięso tłuczkiem. Na brzeg mięsa nakładamy porcję farszu. Zwijamy zraziki. Spinamy wykałaczkami.
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem
Przygotowane zrazy układamy w garnku, lekko podsmażamy na tłuszczu.
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem
Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Wsypujemy paprykę oraz kucharek, dodajemy grzyby suszone (gdy zostanie nam farszu, również go dodajemy). Przykrywamy i dusimy do miękkości. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do sosu z mięsem. Chwilę jeszcze dusimy.

Tagi:

beza grzyby bezy