Sposób przygotowania:
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem
Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Smażymy około 15 minut, na niewielkim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na grubsze plastry. Rozbijamy mięso tłuczkiem. Na brzeg mięsa nakładamy porcję farszu. Zwijamy zraziki. Spinamy wykałaczkami. Przygotowane zrazy układamy w garnku, lekko podsmażamy na tłuszczu. Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Wsypujemy paprykę oraz kucharek, dodajemy grzyby suszone (gdy zostanie nam farszu, również go dodajemy). Przykrywamy i dusimy do miękkości. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do sosu z mięsem. Chwilę jeszcze dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i surówką.