carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Zraziki zawijane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne zrazy. Polecam

Zraziki zawijane

Składniki:

Zraziki zawijane

 

  • 0,5 kg schabu
  • 4 korniszony
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek lub suszonych grzybów
  • boczek
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Zraziki zawijane
Mięso myjemy i kroimy w plastry, rozbijamy lekko tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy musztardą i kładziemy plaster boczku, ogórek, cebulę i plaster pieczarki. Mięso dobrze zwijamy i spinamy wykałaczką. Z wierzchu lekko posypujemy solą i pieprzem. Lekko podsmażamy na patelni. Wrzucamy do garnka, lekko podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Kiedy zrazy puszczą sok i będą miekkie przekładamy w ciepłe miejsce a do soku, który puściły dodajemy śmietanki i robimy sos.

Tagi:

grzyby schab