Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Zrazy bite w sosie śmietanowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepyszne mięsko

Zrazy bite w sosie śmietanowym

Składniki:

Zrazy bite w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Zrazy bite w sosie śmietanowym
Grzyby umyć, namoczyć , ugotow do miękkości. Mięso pokroić w poprzek włókien na plastry. Lekko zbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem i mąką. Cebulę pokroić w plasterki, usmażyć na złoty kolor, przełożyć na talerzyk.Na tym samym tłuszczu obsmażyć mięso, włożyć z powrotem cebulę, pokrojone w paseczki grzyby razem z wywarem, w którym się gotowały, przykryć i dusić do miękkości. Gdy zrazy będą miękkie, dodać do sosu śmietanę i jeszcze chwilę wszystko dusić.