TomekKlaudia

TomekKlaudia

Kucharz
[Przepisów: 4]

Zrazy mielone Jaskółcze Gniazda

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i apetyczne dla całej rodziny Zrazy mielone

Zrazy mielone Jaskółcze Gniazda Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zrazy mielone Jaskółcze Gniazda

 

  • 23 dag. mięsa wieprzowego b/k
  • 12 dag. mięsa wołowego b/k
  • 4 dag.bułki pszennej
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1 małe jajko
  • 4 dag. cebuli
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do panierowania
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego - do smaku
  • jajka ugotowane na twardo 5 szt.

Sposób przygotowania:

Zrazy mielone Jaskółcze Gniazda
Cebulę obrać umyć , pokroić w kostkę i podsmażyć. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, zemleć razem z mięsem i cebulą dodać jajo i przyprawy do smaku, wyrobić. Przygotowaną masę wyporcjować, obłożyć nią ugotowane, obrane ze skorupek jaja następnie obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w dużej ilości tłuszczu. Podawać przekrojone na pół z ziemniakami i surówkami lub frytkami.
Zrazy mielone Jaskółcze Gniazda
Etap 1