gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zrazy mielone z mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane zrazy podaję z ziemniakami i surówką....

Zrazy mielone z mięsa wieprzowego

Składniki:

Zrazy mielone z mięsa wieprzowego

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy mielone z mięsa wieprzowego
Mięso wieprzowe płuczemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mielenia mięs. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka bułkę tartą, mąkę oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do wieprzowiny. Całość dokładnie mieszamy-wyrabiamy na gładką masę. Następnie formujemy okrągłe klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) na złoty kolor. Usmażone zrazy możemy podawać z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad.