Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zrazy na sposób meksykański

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pierwszy raz jadłam je u mojej koleżanki.Mam nadzieję,że i Wam zasmakują.

Zrazy na sposób meksykański

Składniki:

Zrazy na sposób meksykański

 

  • 20dag.mięsa wołowego,
  • 20dag.mięsa wieprzowego,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 3 cebule,
  • 3 czerwone papryki,
  • 1 jajko,
  • 1/2szkl.śmietany,
  • 2 łyżki smalcu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 łyżeczki ostrej papryki,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy na sposób meksykański
Oba rodzaje mięsa mielimy razem z 2 cebulami i namoczoną czerstwą bułką.Mieszamy je z jajkiem i posiekaną natką pietruszki,przyprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką.Następnie formujemy zrazy i smażymy na smalcu.Papryki kroimy w kostkę,pozostałą cebulę również kroimy w kostkę,podsmażamy,dodajemy koncentrat pomidorowy i zalewamy sosem zrazy.Śmietanę doprawiamy ostrą papryką wlewamy do zrazów z papryką i całość dusimy ok.30min.

Tagi:

jajko jajka