Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zrazy piwne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

na piwno mięsny obiadek...

Zrazy piwne

Składniki:

Zrazy piwne

 

  • 80 dag wołowiny zrazowej
  • 20 dag słoniny
  • 3 cebule
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • cytryna
  • sól

Sposób przygotowania:

Zrazy piwne
umyte mięso pokroić na plastry grubości 1 cm, zbić tłuczkiem, przyprawić. cebulę kroimy na plastry i dusimy na maśle. na plastrach słoniny układać mięso na przemian z cebulą i plasterkiem cytryny bez pestek. mięso oprószyć mąką, zalać piwem, szczelnie przykryć i dusić godzinę

Tagi:

piwo wołowina