Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Zrazy trdycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

bardzo znane danie u mnie akurat będzie w niedzielny obiadek

Zrazy trdycyjne

Składniki:

Zrazy trdycyjne

 

  • Na 10 zrazów
  • 1 kg schabu bez kości pokroić na 10 plastrów
  • sól
  • pieprz
  • 1 średnia cebula obrana i pokrojona w słupki
  • 10 cienkich paseczków swojskiego boczku wędzonego
  • 1 musztarda najlepiej sarepska lub rosyjska
  • 10 słupków ogórka kiszonego lub małosolnego
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Zrazy trdycyjne
Plastry mięsa robić tłuczkiem z obu stron. Każdy plaster doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Na to kładziemy plasterek boczku i po słupku ogórka i cebuli, zwijamy w rulonik.
Rozgrzewamy patelnię i tłuszcz na niej. Zrazy obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor, potem delikatnie podlewamy i dusimy do miękkości mięsa.

Tagi:

beza schab bezy