Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Wołowinę kroimy na plastry o grubości ok.1cm. Delikatnie rozbijamy (wystarczy z jednej strony) i każdy smarujemy musztardą. Odstawiamy do lodówki by mięso ''struchlało''. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rumiano, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i jeszcze chwilę smażymy. Na płaty mięsa nakładamy farsz z boczku i zwijamy zraziki, owijając je bawełnianą nitką. Obsmażamy na patelni i przekładamy do rondla, podlewamy wodą dodajemy przyprawy do smaku. Grzyby odparowujemy na patelni i delikatnie je podsmażamy. Przekładamy je do rondla z zrazami i całość dusimy na małym ogniu ok.3 godzin. Wyjmujemy zrazy odwijamy z nitek i podajemy np. z kaszą gryczaną polewając sosem.