Sposób przygotowania:
Zrazy z karkówki podwójnie nadziane
Pięć jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Plastry karkówki lekko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować masę z mięsa mielonego. Do mięsa dodać pozostałe jajko, bułke tarta i pół drobno pokrojonej cebuli. Dokładnie wymieszać, do smaku doprawić solą i pieprzem. Na każdy roztłuczony plaster karkówki nałożyć nieco mięsnej masy i jedno ugotowane jajko. Następnie zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Zrazy krótko obsmażyć na oleju ze wszystkich stron aby mięso zmieniło kolor. Potem zrazy przełożyć do garnka i zalać bulionem lub wodą. Dodać listki laurowe oraz resztę pokrojonej w półplastry cebuli. Doprawić solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu ok 40 minut. Jeśli płyn odparuje w trakcie duszenia to podlać jeszcze odrobiną wody lub bulionu. Gotowe zrazy podawać z ziemniakami lub kaszą i kiszonym ogórkiem.
![Zrazy z karkówki podwójnie nadziane Zrazy z karkówki podwójnie nadziane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zrazy-z-karkowki-podwojnie-nadziane-341739.jpg)
![Zrazy z karkówki podwójnie nadziane Zrazy z karkówki podwójnie nadziane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zrazy-z-karkowki-podwojnie-nadziane-341740.jpg)
![Zrazy z karkówki podwójnie nadziane Zrazy z karkówki podwójnie nadziane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zrazy-z-karkowki-podwojnie-nadziane-341741.jpg)
![Zrazy z karkówki podwójnie nadziane Zrazy z karkówki podwójnie nadziane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zrazy-z-karkowki-podwojnie-nadziane-341742.jpg)