szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Zrazy z karkówki z korniszonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszne zrazy z karkówki z korniszonami

Zrazy z karkówki z  korniszonami

Składniki:

Zrazy z karkówki z korniszonami

 

  • 1 kg karkówki
  • 3 korniszony
  • 3 łyżki musztardy
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 szklanka śmietany
  • 1 łyżka siekanego tymianku
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół łyżki ciemnego sosu pieczeniowego

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki z korniszonami
Karkówkę umyć i pociąć na 8 plastrów. Lekko je rozbić, następnie oprószyć solą i pieprzem. Korniszony drobno posiekać po czym wymieszać z musztardą. Plastry karkówki przykryć plasterkami boczku i posmarować farszem musztardowo-ogórkowym. Następnie zwinąć i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron. Podlać szklanką gorącej wody i dusić do miękkości około kwadransa, po tym czasie roladki wyjąć. Do utworzonego wywaru dodać sos pieczeniowy oraz śmietanę i tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować. Zrazy podawać z utworzonym sosem.

Tagi:

sosy