katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zrazy z karkówki z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna część obiadu ...

Zrazy z karkówki z mięsem mielonym

Składniki:

Zrazy z karkówki z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki z mięsem mielonym
Duże plastry mięsa natrzeć roztartym ze solą czosnkiem. Oprószyć pieprzem i odstawić w chłodne miejsce no ok20 mi n. Do mięsa mielonego dodajemy bułkę, 1/4 pokrojonej drobno cebuli, 2-3 łyżki wody i wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku i zarabiamy mięsną masę. Ogórki najlepiej małe kroimy na połowy. Paprykę kroimy na 6 słupków. Masę mięsną dzielimy na 6 części. Na plastrach mięsa kładziemy masę mięsną, kawałek ogórka, słupek papryki. Zawijamy zrazika. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki. Dodajemy resztę pokrojonej cebuli. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i dusimy do miękkości. Na koniec duszenia zrazy oprószamy mąką i mieszamy. Jeśli potrzeba podlewamy wodą. Doprawiamy do smaku.