Sposób przygotowania:
Zrazy z kaszy jęczmiennej
Kaszę ugotować lub prawie rozgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i dokładnie wystudzić.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.
Tit
zewa
iziona
Wiesz co, nie wiem myślę, że tak. Moja babcia robiła z gryczanej i tam dodawała grzyby do środka, więc myślę, że można by spróbować.