SUPERPRZEPIS

Zrazy z kaszy jęczmiennej

  • 3
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Zrazy z kaszy jęczmiennej Więcej zdjęć (3)

Jeśli podamy z sosem i dowolną sałaką to mamy pyszny obiad.

Składniki:

Zrazy z kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z kaszy jęczmiennej
Kaszę ugotować lub prawie rozgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i dokładnie wystudzić.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.
Zrazy z kaszy jęczmiennej
Z masy uformować kotleciki i dokładnie obtoczyć w bułce tartej
Zrazy z kaszy jęczmiennej
Gotowe zrazy smażyć do uzyskania złotego koloru