Sposób przygotowania:
Zrazy z kaszą gryczaną
Kotlety rozbijamy równomiernie młotkiem, posypujemy solą, pieprzem,estragonem. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce tłuszczu. Troszkę kaszy odłożyć , bo cała saszetka to za dużo.Pozostałą kaszę wymieszać z jajkiem, cebulką i natką, przyprawić do smaku.Na rozbite płaty nałożyć farsz,zwinąć w ruloniki i obwiązać nicią białą. Kazdy rulonik obtaczać w mące, obsmazyć na tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać niecałą kostkę grzybową(uwaga ! kostka słona) ja dodałam jeszcze dwa pokruszone grzybki. dusić do miękkości 30-40 min. Pod koniec duszenia sos zaciągnąć śmietaną i orobiną mąki.
Jojo
Anula
dusia30
Mufinka1
Natala1210
msewka
luna
amadeo