Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Zrazy z mielonego mięsa i boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jest to prosta potrawa którą możemy podać z różnymi przystawkami...

Zrazy z mielonego mięsa i boczku

Składniki:

Zrazy z mielonego mięsa i boczku

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z mielonego mięsa i boczku
Mięso wykładamy do miski, doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i papryką. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z mięsnej masy formujemy pulpeciki. Owijamy plastrami boczku, spinami wykałaczkami i dekorujemy śliwkami. Masło klarujemy: topimy w rondelku i smażymy na małym ogniu, zbierając z powierzchni szumowiny. Tak sklarowanym masłem smarujemy zrazy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200stC ok.20min. Smacznego...