lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy z piersi drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Czasem chce się więcej niż zwykły schabowy , wtedy wpada pomysł by dodać dodatki, zwinąć i zrobić coś innego.

Zrazy z piersi drobiowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z piersi drobiowej

 

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • Ser gouda 7 plastrów
  • Szynka wieprzowa 7 plastrów
  • Szczypiorek 7 sztuk
  • Sól do smaku prowansalska
  • Pieprz biały mielony do smaku
  • Papryka mielona czerwona
  • Panierka:
  • 100 gram mąki tortowej
  • 100 gram bułki tartej
  • Jajka 2 szt.
  • Dodatkowo :
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z piersi drobiowej
Piersi kroimy na 6 większych plastrów i zostaną nam skrawki dwa z tego będzie siódmy zraz. Każdy kawałek piersi solimy pieprzymy i posypujemy odrobiną papryki czerwonej mielonej. Na każdy kawałek piersi kładziemy plaster sera , szynki i szczypiorek. Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy. Maczamy w roztrzepanym jaju i obsypujemy mąką wymieszana z bułka tartą. Smażymy z obu stron i dusimy pod przykryciem. Wyjdą złotawe zraziki bardzo smaczne. Podajemy z ziemniakami .
Zrazy z piersi drobiowej
Piersi kroimy na 6 większych plastrów i zostaną nam skrawki dwa z tego będzie siódmy zraz.
Zrazy z piersi drobiowej
Każdy kawałek piersi solimy pieprzymy i posypujemy odrobiną papryki czerwonej mielonej. Na każdy kawałek piersi kładziemy plaster sera
Zrazy z piersi drobiowej
Na ser kładziemy po plastrze szynki wędzonej i szczypiorek
Zrazy z piersi drobiowej
Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy. Maczamy w roztrzepanym jaju i obsypujemy mąką wymieszana z bułka tartą. Smażymy z obu stron i dusimy pod przykryciem.