kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zrazy zawijane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre i sprawdzone. Niesamowite :)

Zrazy zawijane

Składniki:

Zrazy zawijane

 

  • 50 dkg schabu bez kości
  • 10 dkg wątroby wieprzowej
  • 10 dkg słoniny
  • ząbek czosnku
  • 4 kromki chleba razowego
  • żółtko
  • 2 łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy zawijane
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy je tłuczkiem. Słoninę i wątrobę siekamy, dodajemy do nich natkę, namoczoną 1 kromkę chleba i żółtko.Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy rozbity plaster schabu smarujemy masą, zwijamy i spinamy wykałaczką. Bierzemy patyczek szaszłykowy i nabijamy je przekładając kawałkami chleba. Skrapiamy oliwą, solimy, doprawiamy pieprzem. Pieczemy około 30 minut w 200* C.
Smacznego!