Sposób przygotowania:
Zrazy zawijane ze schabu
Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty .Każdy płat posolić i posypać pieprzem. Posmarować musztardą . Położyć na każdym plasterek wędzonego boczku, kawałek korniszona i cebuli. Zwinąć zrazy . Zawiązać nitką żeby sie nie rozpadły .Po wierzchu posypać mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .