mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zrazy ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zrazy ze szparagami, świetny pomysł na obiad

Zrazy ze szparagami

Składniki:

Zrazy ze szparagami

 

  • 70 dag łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki oliwy
  • mąka
  • olej
  • Farsz:
  • 30 dag szparagów
  • 2 czerowne papryki
  • 30 dag sera żółtego, najlpiej mozzarella
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy ze szparagami
Łopatkę pokrój w plastry , lekko rozbij, natrzyj oliwą , oprósz solą i pieprzem. Przygotuj farsz: szparagi oczyść, ugotuj i osącz. Papryki umuj , oczyść z pestek i pokrój w paski. Ok 3/4 sera pokrój w paski, zaś resztę sera zetrzyj na tarce. Na każdym plasterku mięsa ułóż szparaga oraz pasek sera i papryki. Zwiń i zepnij wykałaczką. Zrazy obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż je na złoty kolor. Przełóż zrazy do naczynia żaroodpornego i duś do miękkosci. Na koniec posyp startym serem i zapiekaj jeszcze kilka minut , aż ser stopnieje.