Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Zrolowana filet rybny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jedne z moich ulubionych dań

Zrolowana filet rybny

Składniki:

Zrolowana filet rybny

 

  • 4 filety z dowolnej ryby ja używam różnych
  • 4 paluszki surimy do dostania w supermarketach
  • 1-2 ząbki czosnku obrane
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki jogurtu jugosłowiańskiego ma być gęsty naturalny jogurt
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zrolowana filet rybny
Posiekane cebule i czosnek podsmażamy na oleju i studzimy. Następnie dodajemy jogurt i musztardę i mieszamy razem dodając odrobinę soli i pieprzu. Na każdym filecie smarujemy jedną stronę i kładziemy jeden paluszek, filety zwijamy i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron na oleju, delikatnie podlewamy wodą a najlepiej bulionem warzywnym i dusimy na małym ogniu kilka minut.

Tagi:

ryba ryby