Sposób przygotowania:
Zrolowana karkówka
Mięso płuczemy,osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety.Prószymy przyprawą do karkówki z jednej strony.Marchewkę kroimy w słupki,ogórka na ćwiartki wzdłuż.Pora siekamy drobniutko.Na każdym kotlecie rozkładamy po 2 plastry szynki konserwowej, na nich marchewkę, ogórka,trochę pora i posypujemy je oregano.Na wierzchu rozkładamy plasterki sera. Podwijamy górę i dół mięsa i zwijamy w drugą stronę zgrabne ruloniki.Spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej.Mięso obtaczamy w mące, lekko osypujemy jej nadmiar.Smażymy mięso ze wszystkich stron. Podlewamy małą ilością gorącej wody, rozkruszamy mini kosteczki Knorra,mieszamy i dusimy pod przykryciem ok.40 minut.Co pewien czas uzupełniamy wodę, która wyparowała. Mięsko jest apetyczne.Podałam z ziemniakami i ogórkami po meksykańsku.
Netka
Śliweczka
margolata
Sarenka
Natala1210
andzia67
luna
Alita