Sposób przygotowania:
Zupa a'la węgierska
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso, później dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki. Podsmażone mięso i cebulę wrzucamy do garnka. Następnie na oliwie z dodatkiem smalcu podsmażamy startą pietruszkę. Wrzucamy do garnka. Kolejna do podsmażenia idzie papryka(z odrobiną smalcu) i do garnka. Teraz na ogień idą pieczarki(drobno pokrojone), smażymy. Dodajemy ziemniaki, które kroimy w kostkę i podsmażamy. Smażymy pokrojoną w półtalarki marchew. W międzyczasie gotujemy wodę i rozpuszczamy w szklance kostkę rosołową drobiową. Przesmażoną marchew podlewamy niewielką ilością bulionu. Dodajemy też 2 łyżki sosu teriyaki, pół łyżeczki garam masala i 2 łyżeczki słodkiej papryki. Mieszamy. Do woka wlewamy ok litr przetartych pomidorów i gotujemy. Do wszystkich podsmażonych warzyw dodajemy puszkę ciecierzycy, białej i czerwonej fasoli oraz groszek. Teraz wlewamy ugotowany przecier. Dodajemy łyżkę ciemnego sosu sojowego i szczyptę garam masala. Dodajemy puszkę kukurydzy, mieszamy i doprawiamy do smaku curry(1łyżeczka) i pieprz cayenne(pół łyżeczki). Gotujemy do miękkości.