Sposób przygotowania:
Zupa bananowa z kurczakiem
Do gorącego bulionu dodać plasterki bananów. Podgotować, a następnie zmiksować blenderem na gładki krem. Cebulę i papryczki chili drobno posiekać i wrzucić na patelnię na rozgrzaną oliwę.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z niepotrzebnych części i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię do zeszklonej cebuli z papryczką chili.
Kurczaka podsmażyć, przyprawić curry, papryką mieloną, pieprzem oraz solą, a następnie zawartość patelni przenieść do garnka z kremem bananowy.
Obraną marchewkę pokroić w słupki i wrzucamy do zupy. Gotować ok. 10 min. Następnie cukinię pokroić w kostkę i wrzucamy do zupy. Na końcu wlać mleczko kokosowe i zagotować. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem i solą.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z niepotrzebnych części i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię do zeszklonej cebuli z papryczką chili.
Kurczaka podsmażyć, przyprawić curry, papryką mieloną, pieprzem oraz solą, a następnie zawartość patelni przenieść do garnka z kremem bananowy.
Obraną marchewkę pokroić w słupki i wrzucamy do zupy. Gotować ok. 10 min. Następnie cukinię pokroić w kostkę i wrzucamy do zupy. Na końcu wlać mleczko kokosowe i zagotować. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem i solą.