anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa borowikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzisiejsze zbiory zmotywowały mnie do zrobienia tej pysznej i niezwykle aromatycznej zupy. Można ją zrobić z mrożonych grzybów.

Zupa borowikowa

Składniki:

Zupa borowikowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa borowikowa
Skrzydełka bardzo dokładnie umyć i zalać wodą dodać ziele angielskie i listek laurowy wkroić w słupki obraną marchew i pokrojoną w kostkę cebulę.

Grzyby bardzo dokładne oczyścić i pokroić w kostkę dodać do zupy i gotować na małym ogniu ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę dodać do zupy i gotować do miękkości ziemniaków.

Doprawić do smaku. Zabielić śmietaną zachartowaną w odrobinie zupy.