Sposób przygotowania:
Zupa borowikowa
Namoczyć we wrzącej wodzie prawdziwki wraz z 100 g kaszy i kostką grzybową na około 30 minut, gotujemy je w tej samej wodzie, dodajemy rosół z kury, pokrojoną w plastry marchew i rozdrobnione mięso ze skrzydełek. Skrobię kukurydzianą rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy pieprzem i zagotowujemy.
![Zupa borowikowa Zupa borowikowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-borowikowa-54794.jpg)
![Zupa borowikowa Zupa borowikowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-borowikowa-54795.jpg)
![Zupa borowikowa Zupa borowikowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-borowikowa-54796.jpg)
![Zupa borowikowa Zupa borowikowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-borowikowa-54797.jpg)