p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa borowikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa borowikowa z kaszą jęczmienną

Zupa borowikowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa borowikowa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa borowikowa
Namoczyć we wrzącej wodzie prawdziwki wraz z 100 g kaszy i kostką grzybową na około 30 minut, gotujemy je w tej samej wodzie, dodajemy rosół z kury, pokrojoną w plastry marchew i rozdrobnione mięso ze skrzydełek. Skrobię kukurydzianą rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy pieprzem i zagotowujemy.
Zupa borowikowa
Etap 1
Zupa borowikowa
Etap 2
Zupa borowikowa
Etap 3
Zupa borowikowa
Etap 4