Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym na wywarze drobiowym jest pełna świeżych warzyw i bardzo smaczna.

Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym
Gotujemy wywar z mięsa, z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 40 minut. Następnie wyjmujemy mięso z garnka.

Wrzucamy do wywaru pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę oraz ziemniaki i gotujemy 10 minut.

Dodajemy seler naciowy pokrojony w plasterki oraz cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki i gotujemy 5 minut.

Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki brokuła. Znów gotujemy 5 minut.

Zabielamy zupę śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym
Gotujemy wywar z mięsa, z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 40 minut.
Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym
Wrzucamy do wywaru pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę oraz ziemniaki i gotujemy 10 minut.
Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym
Dodajemy seler naciowy pokrojony w plasterki oraz cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki i gotujemy 5 minut.
Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym
odajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki brokuła.