Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym
Gotujemy wywar z mięsa, z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 40 minut. Następnie wyjmujemy mięso z garnka.
Wrzucamy do wywaru pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę oraz ziemniaki i gotujemy 10 minut.
Dodajemy seler naciowy pokrojony w plasterki oraz cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki i gotujemy 5 minut.
Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki brokuła. Znów gotujemy 5 minut.
Zabielamy zupę śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Wrzucamy do wywaru pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę oraz ziemniaki i gotujemy 10 minut.
Dodajemy seler naciowy pokrojony w plasterki oraz cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki i gotujemy 5 minut.
Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki brokuła. Znów gotujemy 5 minut.
Zabielamy zupę śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem do smaku.