Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z tortellini
W pierwszej kolejności brokuły bardzo dobrze oczyszczamy, myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki lub jeszcze wcześniej mrożone brokuły odmrażamy. Brokuły podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do tego wlewamy wodę oraz kostkę rosołową i dobrze mieszamy. Całość gotujemy razem przez chwilę i dobrze mieszamy. Pierożki tortellini gotujemy w lekko posolonej wodzie do miękkości. Do wody z gotującymi się pierożkami tortellini dodajemy łyżkę oleju, żeby pierożki nie przyklejały się do siebie. Ugotowane pierożki odcedzamy. Ugotowaną zupę miksujemy. Mąkę ziemniaczaną wraz z mlekiem dokładnie mieszamy ze sobą, a następnie wlewamy to do zmiksowanej zupy i dokładnie mieszamy. Zupępod koniec doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Zupę posypujemy umytą i drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę - krem brokułowy podajemy razem z wcześniej ugotowanymi pierożkami tortellini.