lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa brokułowa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna zupa - krem brokułowy z pierożkami tortellini...

Zupa brokułowa z tortellini

Składniki:

Zupa brokułowa z tortellini

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa z tortellini
W pierwszej kolejności brokuły bardzo dobrze oczyszczamy, myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki lub jeszcze wcześniej mrożone brokuły odmrażamy. Brokuły podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do tego wlewamy wodę oraz kostkę rosołową i dobrze mieszamy. Całość gotujemy razem przez chwilę i dobrze mieszamy. Pierożki tortellini gotujemy w lekko posolonej wodzie do miękkości. Do wody z gotującymi się pierożkami tortellini dodajemy łyżkę oleju, żeby pierożki nie przyklejały się do siebie. Ugotowane pierożki odcedzamy. Ugotowaną zupę miksujemy. Mąkę ziemniaczaną wraz z mlekiem dokładnie mieszamy ze sobą, a następnie wlewamy to do zmiksowanej zupy i dokładnie mieszamy. Zupępod koniec doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Zupę posypujemy umytą i drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę - krem brokułowy podajemy razem z wcześniej ugotowanymi pierożkami tortellini.

Tagi:

brokuły