Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zupa brukselkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super zdrowa zupa na zimę i nie tylko. Smaczna i szybka do gotowania.

Zupa brukselkowa

Składniki:

Zupa brukselkowa

 

  • 1 laska kiełbasa,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 1 litr woda,
  • 2 sztuki ziemniak,
  • 1 garść włoszczyzna mrożona,
  • 0,5 torebki brukselka mrożona,
  • 1 sztuka kostka rosołowa Kucharek,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżki śmietana,
  • do smaku koperek suszony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną kiełbasę i smażymy około 2-3min.
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Ziemniaki myjemy , obieramy i kroimy w kosteczkę po czym dodajemy do naszej wody (zupy).
Włoszczyznę i brukselkę wrzucamy zaraz po ziemniaczkach.
Wrzucamy kostkę rosołową i doprawiamy pieprzem.

Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie w tedy bierzemy słoiczek i wlewamy trochę zupy do niego.
Następnie dodajemy śmietanę do słoiczka i mieszamy.
Wlewamy do zupy gotujemy 1-2min i gotowe.
Posypujemy koperkiem .
Smacznego!