Sposób przygotowania:
Zupa buraczana 6
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dobrze pukamy. Buraki obrać opukać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Żeberka podzielić na mniejsze części wypłukać zalać zimną wodą dodać włoszczyznę i zagotować. Do gotującego się bulionu dodać ziemniaki oraz buraki, i gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą już miękkie wlać barszczu z butelki ( tak do smaku) można dodać sok z cytryny, przyprawę, oraz sól i pieprz do smaku.
zewa
paulina57
zewa
A widzisz to zrobiłaś w takim razie błąd wpisując składniki. Bo tam jest mowa o białym barszczu a nie czerwonym. Edytuj więc przepis i popraw na barszcz czerwony. Dzięki za odpowiedź.
Tak mnie właśnie ten barszcz zastanawiał, dlatego pisałam że nie wyobrażam sobie tego smaku, a tu o czerwony chodzi, hi, hi.