Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czerwony barszcz z czerwona fasolą

Zupa buraczkowa

Składniki:

Zupa buraczkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa
Marchew obrać, opłukać i pokroić na małe kawałki. Koście opłukać i włożyć do garnka dodać liść laurowy i ziele angielskie .Zalać wodą i wstawić na ogień. Jak się zagotuje posolić 1 płaską łyżką soli i ugotować bulion.Wyjąć kości,dodać pokrojoną marchew i gotować około 25 min.Potem dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy potarte buraczki na dużych (ja mam już gotowe,przyprawione w słoikach , tylko otworzyć i dodatek do obiadu gotowy). Przyprawiamy do smaku przyprawami: octem winnym,solą ,świeżo zmielonym pieprzem,cukrem i majerankiem.Podgrzewamy zupę na małym ogniu, ale nie gotujemy, bo wtedy zupa straci kolor.Do gorącej zupy wlać zaprawę z mleka i mąki, wymieszać.Chwilę podgrzewać i zestawić z ognia. Na sam koniec dodać opłukaną fasolę konserwową i obrane mięso z kości.

Tagi:

schab