hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Zupa buraczkowa Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupka buraczkowa idealna dla małych i dużych

Zupa buraczkowa Ali Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa buraczkowa Ali

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa Ali
Warzywa obrać. Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę i opłukać. Do garnka z wodą dorzucić wszystkie warzywa, dodać mięso, sól, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować przez około 30 minut. Na końcu dodać buraczki starte na tarce - ja dodaje buraczki wcześniej przyszykowane na zimę. Dodać 2 łyżki śmietany wymieszane z 2 łyżkami zupy. Wsypać posiekaną pietruszkę lub koperek. I smacznego.
Zupa buraczkowa Ali
Warzywa
Zupa buraczkowa Ali
mięso i ziele oraz liść laurowy wrzucić do osolonej wody
Zupa buraczkowa Ali
Gotować przez około 30 minut