LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatna ale sycąca zupka.

Zupa cebulowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cebulowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Kości opłukać, ugotować, pozbyć się powstałej piany. Dodać warzywa zagotować do ich miękkości wraz z przyprawami. Usunąć kości. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Posypać mąką i ze złocic. Dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu ok. pół godziny. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W tym czasie zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach; bułkę pokroić w kostkę 1x1 cm i opiec w piekarniku lub na suchej patelni. Gorącą zupę wylać do filiżanek, posypać grzankami i wiórkami sera. Natychmiast podawać.
Zupa cebulowa
Gotowanie wywaru warzywno-mięsnego na zupę cebulową.
Zupa cebulowa
Przygotowanie cebuli na zupę cebulową z grzankami.
Zupa cebulowa
Krojenie bułki w kostkę na grzanki do zupy cebulowej.
Zupa cebulowa
Gotowanie na wolnym ogniu zupy cebulowej.