Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa
Cebule obrac, lupinki zostawic i zagotowac je w bulionie, po czym wyjac i wyrzucic. Cebule pokroic, najlepiej w krazki, usmazyc na masle na wolnym ogniu,ok 20-30minut, pod koniec posypac maka, wymieszac i zalac bulionem. Gotowac okolo 30 minut, zdjac z ognia, dodac koniak i przyprawy, wymieszac. Bagietke pokroic w kromki, podsmazyc je na masle. Zupe wlac do kokilek, na wirzchu polozyc kromki bagietki i plastry gruyere lub innego zoltego sera, posypac pokruszonym roquefortem lub innym serem z plesnia i podpiec w piekarniku az sie ser roztopi i zrumieni. (Na zdjeciu wersja bez sera plesniowego bo chwilowo nie moge go jesc)
anullka7
Magdusia1312
ptychu
Deva_666
alternatywna
Hipa73
albertynka
mamamifi