Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Zupa cebulowa 35

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszna zupa podana w ciekawy sposób

Zupa cebulowa 35 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa cebulowa 35

 

  • 300g cebuli szalotki
  • 1l hudego rosołu z kaczki
  • 250ml białego wytrawnego wina
  • 4 krążki z ciasta francuskiego (upieczone)
  • oliwa
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki wody
  • ser ``Bursztyn"
  • świeży tymianek

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa 35
Cebule obrać (tal aby nie uszkodzić piętki) przekroić wzdłuż na 4 części i zeszklić na niewielkiej ilości oliwy W rondelku karmelizować cukier dodać wodę, do gotowego karmelu przełożyć cebule i chwile karmelizować. Wino i rosół dolać do cebuli, zagotować i doprawić Na środku talerza położyć krążek ciasta, dookoła niego cebule z wywaru, płatki sera i tymianek. Bulion przelać do karafki którą stawiamy obok talerza .
Zupa cebulowa 35
Etap 1
Zupa cebulowa 35
Etap 2