ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa cebulowa wg ADAIDA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warto jej spróbować,gdyż jest tania,prosta do zrobienia,pożywna i bardzo smaczna.Idealna na jesienną słotę.

Zupa cebulowa wg ADAIDA

Składniki:

Zupa cebulowa wg ADAIDA

 

  • 2 kostki rosołowe wołowe
  • 5 cebul
  • ok. 10 dag żółtego sera
  • ok. pół bagietki
  • łyżka masła lub margaryny
  • łyżka natki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa wg ADAIDA
Do rondla wlej półtora litra wody,dodaj kostki rosołowe,zagotuj.Cebulę obierz,pokrój w piórka.Masło lub margarynę stop na patelni,wrzuć cebulę,podsmaż (cebula nie może się zrumienić).Zmiksuj,dodaj do gotującego się bulionu,wymieszaj.Gotuj kilka minut.Przypraw do smaku.Bagietkę pokrój w małą kostkę,podsmaż na tym samym tłuszczu,na którym smażyła się cebula.Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Do miseczki wsyp bagietkowe grzanki,zalej zupą.Posyp startym serem.Posyp grubo posiekaną natką.

Tagi:

sery ser cebula