Aphte

Aphte

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Zupa cebulowa z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cebulowa na kwaśno i lekko pikantnie.

Zupa cebulowa z cukinią

Składniki:

Zupa cebulowa z cukinią

 

  • 5 średnich cebul
  • 1 duża cukinia
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • bulionetki
  • 2 sosy Vinegrette w proszku
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z cukinią
Podsmażamy mięso na patelni i gdy już jest zrumienione, przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 2 litrami wody, gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodajemy bulionetki i gotujemy kolejne 10 minut. Cebulę siekamy, cukinię kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wywaru. Gotujemy aż do zmięknięcia warzyw, po czym wsypujemy sos vinegrette w proszku, dla uzyskania lekko kwaśnego posmaku. Na samym końcu dodajemy śmietany wedle uznania. Smacznego!