Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z grzankami
Cebulę pokroić w plastry,wrzucić do garnka ,zalać niewielką ilością wody i ugotować do miękkości.Następnie zmiksować tak jak zupkę dla niemowlęcia-można przetrzeć przez sitko,efekt będzie ten sam.Otrzymaną papkę połączyć z bulionem(rosołem) i zagotować.Grzanki : chleb pokroić w małe kostki i podsmażyć na patelni,delikatnie posypując czosnkiem(uważać żeby nie przypalić).Ja czasami grzanki robie dzień wcześniej w piekarniku-pokrojony w kostki chleb mieszam z czosnkiem i olejem i piekę przez ok 1 godz. mieszając czasami.
akwaterma
wolwo
Gość
Bahus
Agusia74
annazelazna
1. cebulke przed uduszeniem podsmarzam na masle az uzyska zloty kolor
2. do uduszonej cebuli (przed zmiksowaniem) dodaje jedno surowe jajko
3. grzanki smaze na masle nie na oleju
Fajna rzecza sa kostki smakowe knora ja dodalam jedna kostke smazonej cebulki to duszonej cebulki i do usmazonych grzanek skruszylam kostke czosnkowa ( jest to wygodne bo nie przypali sie czosnku na patelni)
Smacznego