Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z kawałkami kurczaka.
Cebule obrać,umyć,posiekać lub też pokroić w plastry,a z nich wy-
-jąć obręcze i podsmażyć w garnku na oliwie,aż zbrązowieje.Piersi
kurze umyć,osuszyć,pokroić na kawałki nieco wcześniej i podsmażyć na rumiano.Doprawić solą,pieprzem,cukrem,zalać bulionem warzywnym ugotowanym godzinę wcześniej oraz szklanką wina białego wytrawnego.Gotować z 15 min.Dodać drobno pokrojony czosnek,sok z cytryny,pieprz i sól.Gotową zupę przelać do żaroodpornych kokilek,położyć do każdej po kromce bagietki,posypać ją tartym serem i zapiekać w piekarniku 5-10 min. w temp.220 st.C,aż ser się rozpuści.
-jąć obręcze i podsmażyć w garnku na oliwie,aż zbrązowieje.Piersi
kurze umyć,osuszyć,pokroić na kawałki nieco wcześniej i podsmażyć na rumiano.Doprawić solą,pieprzem,cukrem,zalać bulionem warzywnym ugotowanym godzinę wcześniej oraz szklanką wina białego wytrawnego.Gotować z 15 min.Dodać drobno pokrojony czosnek,sok z cytryny,pieprz i sól.Gotową zupę przelać do żaroodpornych kokilek,położyć do każdej po kromce bagietki,posypać ją tartym serem i zapiekać w piekarniku 5-10 min. w temp.220 st.C,aż ser się rozpuści.