dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Zupa cebulowa z serem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupka cebulowa z grzankami.

Zupa cebulowa z serem topionym

Składniki:

Zupa cebulowa z serem topionym

 

  • 4-5 szklanek esencjonalnego wywaru z włoszczyzny
  • 1 kostka (100 g) sera topionego
  • 2 cebule (większe)
  • 12-16 cienkich kromek bułki paryskiej
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z serem topionym
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę przesmażyć w oleju na lekko złoty kolor. Wywar połączyć z podsmażoną cebulą, przyprawić pieprzem do smaku i zagotować. Bułkę pokrojoną w plastry opiec na grzanki, na tłuszczu w piekarniku, dekorując serem topionym według własnego uznania. Po 3-4 grzanki ułożyć na głębokich talerzach i wlać zupę tak, aby nie zalać grzanek; powinny pływać po wierzchu.

Tagi:

sery ser cebula