cukiernik1212

cukiernik1212

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Zupa Chińska z Indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa chińska. Przepis znaleziony w książce kucharskiej.

Zupa Chińska z Indyka

Składniki:

Zupa Chińska z Indyka

 

Sposób przygotowania:

Zupa Chińska z Indyka
Przygotować rosół na skrzydłach i z indyka. Dodać ryż,imbir, cytrynę i liść laurowy. Gotowac pod przykryciem około 15 minut. Wyjąć skrzydełka. Mięso pokroic na małe kawałki, Dodac z powrotem do zupy, dołożyc pokrojone pieczarki gotować jeszcze 5 min. Dodać plasterki cebulki, kawałki fasoli szparagowejni sos sojowy. Gotować kilka minut. Wyjąć kawałki cytryny i liść laurowy. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Podawać bardzo gorące. Smacznego :)

Tagi:

ryż indyk